Våra turlistor med båt till Sandhamn & Stockholms skärgård

Tankar från kommandobryggan
M/S TÄRNAN, Hösten 2021

Först och främst – ett varmt tack till alla ni trogna passagerare, Tärnans ”stammisar”, som år efter år väljer oss som ett första resealternativ. Tack för att ni åker med oss, trots att sommar och sol kan betyda trängsel och köer. Utan er skulle vi inte kunna upprätthålla
trafiken vår, sommar och höst.

Och tack till alla dagsturande sommarpassagerare – det är trots allt ni som hjälper oss och våra ”stammisar” att få upp resevolymen till en lönsam nivå. Utan er skulle vi aldrig kunnat behålla vår snabbförbindelse till Sandhamn även under lågsäsong. Något vi faktiskt gjort i över tjugo år.

 

Antalet resande under sommaren har inte nått upp till de nivåer som var innan pandemin men jämfört med 2020 har passagerarantalet ökat rejält, vilket det fina sommarvädret förstås bidragit till. Som en konsekvens blev den vanligaste frågan: ”Kan man boka plats från Stavsnäs till Sandhamn?”

 

I samarbete med Strömma införde vi därför i somras möjlighet till att boka plats via webben. En positiv effekt har blivit att kassakön för biljettinköp har minskat då vi under sommaren och vid turer med många bokade, läst av webbbiljetterna redan på kajen före embarkeringen. Men webbokningarna har tyvärr medfört att ni som åker obokat har fått vänta med att gå ombord. Den situationen har känts obekväm men svår att finna någon annan lösning på då de som bokat och redan betalt sin biljett, rimligen ska garanteras en plats. De som ibland behövt vänta medan de webbbokade passagerarna stigit ombord, har ofta varit våra mest trogna passagerare som vi självklart månar lite extra om.  Vi skulle därför vilja skaffa oss en bild av hur ni Tärnans ”stammisar” upplevt detta. Mejla oss gärna: info@roslagenssjotrafik.se

 

Och ni som bara brukar besöka Sandhamn om sommaren, varför inte passa på att göra en tur nu? Våra turer passerar öar där årstiden färgar lövträden orange och röda och där vinden river i tallkronorna. Vackert och mäktigt. Sandhamn bjuder på friska promenader runt klippor och stränder medan öns restauranger serverar härliga måltider. Hösten i skärgården värmer själen. Utan tvekan.
Välkomna ombord!
”Skepparn” med besättning.

Boka biljett

HÖSTTURLISTA 2021 (Gäller fr.o.m. 20 september t.o.m. 31 oktober)
Reguljär direkttrafik Sandhamn-Stavsnäs med m/s Tärnan

 

Biljett köpes ombord i baren, kontant eller kort men även via webbokningen.

Höstturlista 2021

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor och funderingar om våran verksamhet.
Telefon: 070-691 38 58
E-post: info@roslagenssjotrafik.se